Aktuality


Food Waste Sorting: Metodika pro efektivní sběr a využití potravinového odpadu
Praktickým výstupem výzkumného projektu je metodika, která nabízí návod pro domácnosti i obce, jak zavést systém sběru potravinového odpadu. Obsahuje také možnosti následného zpracování odpadu (kompostování, bioplynové stanice), strategie pro zvýšení zapojení obyvatel...

Food Waste Sorting: Odborný článek v časopise Sustainable Development
Výsledky našeho výzkumu byly publikovány v prestižním časopise Sustainable Development! Článek s názvem „Analysis of the Structure and Seasonal Variability of Food Waste in Urbanized Areas: Possible Actions for Achieve Sustainable Development“ se zaměřuje na...

Nové manuály a výzkumná zpráva: jak účinně předcházet plýtvání potravinami
V rámci projektu Prague Food Waste (PFW) vznikla řada praktických výstupů, které mohou pomoci snižovat plýtvání potravinami v domácnostech i institucích. Tým MENDELU, který se zaměřil na segment domácností, připravil manuál „Jak šetřit jídlem v domácnostech“. Tento...

Konference: From Plate To Waste
Zástupci projektu Prague Food Waste (PFW) představili výsledky výzkumu zaměřeného na měření množství potravinového odpadu v příspěvkových organizacích a domácnostech. Společně s výsledky výzkumu představili i doporučení, které pomohou potravinový odpad v těchto...

Kontakt
Primárním působištěm našeho týmu je Ústav marketingu a obchodu při Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Pokud nás chcete kontaktovat, můžete se obrátit na vedoucí našeho ústavu paní Ing. Lucii Veselou, Ph.D., která většinu aktivit v oblasti plýtvání potravin koordinuje. Případně můžete využít kontaktní formulář níže.
Ústav marketingu a obchodu
Provozně ekonomická fakulta
Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 1665/1 Brno