Aktuality


Nové manuály a výzkumná zpráva: jak účinně předcházet plýtvání potravinami
V rámci projektu Prague Food Waste (PFW) vznikla řada praktických výstupů, které mohou pomoci snižovat plýtvání potravinami v domácnostech i institucích. Tým MENDELU, který se zaměřil na segment domácností, připravil manuál „Jak šetřit jídlem v domácnostech“. Tento...

Konference: From Plate To Waste
Zástupci projektu Prague Food Waste (PFW) představili výsledky výzkumu zaměřeného na měření množství potravinového odpadu v příspěvkových organizacích a domácnostech. Společně s výsledky výzkumu představili i doporučení, které pomohou potravinový odpad v těchto...

Generace Z a plýtvání potravinami: Jak změnit návyky mladých spotřebitelů?
Plýtvání potravinami je celosvětovým problémem, který se nevyhýbá ani mladé generaci. Výzkumný tým z Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně se v rámci projektu Wasteful Generation zaměřil na chování generace Z při nakládání s potravinami v...

Workshop: Snižování plýtvání potravinami v domácnostech: výsledky výzkumu a návrhy komunikace
V rámci projektu Prague Food Waste (SS06010276), jehož jedním z cílů je podpora snižování plýtvání potravinami v pražských domácnostech, jsme uspořádali workshop se zástupci veřejné správy a dalšími aktéry komunikujícími s domácnostmi k problematice plýtvání...

Kontakt
Primárním působištěm našeho týmu je Ústav marketingu a obchodu při Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Pokud nás chcete kontaktovat, můžete se obrátit na vedoucí našeho ústavu paní Ing. Lucii Veselou, Ph.D., která většinu aktivit v oblasti plýtvání potravin koordinuje. Případně můžete využít kontaktní formulář níže.
Ústav marketingu a obchodu
Provozně ekonomická fakulta
Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 1665/1 Brno