Aktuality

Lidé ze sídlišť vyhodí do popelnice 33 kilogramů potravin ročně, ukázal výzkum
Máme pro vás první odhady množství vyplýtvaných potravin. Lidé sami přiznávají, že vyplýtvají kolem čtyř kilogramů potravin ročně. Realita je ale výrazně jiná ?
Úvodní workshop k problematice plýtvání potravinami
Tento týden jsme se potkali v širším kruhu, vyjma řešitelů a zainteresovaných subjektů, nechyběli ani zástupci aplikačních garantů projektu 🙂 Na workshopu tak proběhla velice inspirativní diskuze nad tématem "jak nejlépe oslovit spotřebitele, aby méně plýtval...
První sběr odpadků
Rozbor odpadků je v plném proudu. Třídění komunálního odpadu není zrovna čistá a voňavá práce, ale výsledkem bude to, že budeme vědět nejen množství vyplýtvaných potravin, ale také strukturu potravinového odpadu. Bude tak vyseparován například nezbytný odpad vzniklý...
Jak bude projekt pobíhat?
Analýza vzorků odpadu z černých popelnic se uskuteční čtyřikrát ročně a to tak, aby vybrané lokality zahrnovaly jak sídlištní zástavbu, tak vilovou a venkovskou. Každý typ zástavby budou výzkumníci monitorovat zvlášť, jelikož se vzhledem k odlišnému stylu života v...

Kontakt
Primárním působištěm našeho týmu je Ústav marketingu a obchodu při Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Pokud nás chcete kontaktovat, můžete se obrátit na vedoucí našeho ústavu paní Ing. Lucii Veselou, Ph.D., která většinu aktivit v oblasti plýtvání potravin koordinuje. Případně můžete využít kontaktní formulář níže.
Ústav marketingu a obchodu
Provozně ekonomická fakulta
Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 1665/1 Brno