Aktuality

Čech vyhodí v průměru přes 80 kg potravin za rok
Přesto, že stále plýtváme, patří Češi dle hodnot uveřejněných Evropským parlamentem do pěti zemí s nejmenší mírou plýtvání. V rámci EU pak pomyslnou poslední příčku zaujímá Nizozemí, kde každý obyvatel vyhodí ročně do koše neuvěřitelných 541 kg jídla. Jsou však tyto...
Chystáme pro vás první workshop
V úterý 15. 10. 2019 od 11:00 hodin se můžete těšit na první workshop k problematice plýtvání potravinami. Na tomto workshopu vás seznámíme s projektem a budeme diskutovat design připravované behaviorální intervence. Podrobnosti zveřejníme s blížícím se...
Za rok se v naší menze vyhodí 16 tun jídla za 1,5 milionu korun
Efekt letákové kampaně proti plýtvání potravinami byl vidět hlavně na začátku kampaně. První dny byl znatelný úbytek zbytků na talíři, postupem času se ale chování vrátilo k normálu.
Problematika plýtvání potravinami nám není cizí
Na Mendelově univerzitě v Brně se pouštíme do boje s plýtváním potravinami. A začali jsme rovnou u sebe. Celý říjen (2018) bylo v univerzitní menze sledováno, kolik se vyhazuje nedojeného jídla a aby nezůstalo jen u vážení vyhozených zbytků potravin, byla spuštěna...

Kontakt
Primárním působištěm našeho týmu je Ústav marketingu a obchodu při Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Pokud nás chcete kontaktovat, můžete se obrátit na vedoucí našeho ústavu paní Ing. Lucii Veselou, Ph.D., která většinu aktivit v oblasti plýtvání potravin koordinuje. Případně můžete využít kontaktní formulář níže.
Ústav marketingu a obchodu
Provozně ekonomická fakulta
Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 1665/1 Brno