Aktuality

Co prozradilo deníkové šetření?
Průměrná domácnost vyhodí přes 46 kilo potravin ročně. Vyplývá to z šetření Mendelovy univerzity. Zúčastnilo se ho 100 domácností z celé republiky, které po dobu jednoho měsíce zapisovaly objem veškerého vyhozeného jídla ? Sledujte...
Už jste o nás četli?
Každý rok se zkazí nebo vyhodí zhruba třetina vyrobeného jídla. Jenže jde jen o odhady. Odborníci z Mendelovy univerzity teď proto chtějí zjistit, jak je to ve skutečnosti a spouští tříletý výzkumný projekt, kdy budou zjišťovat, kolik lidé v Brně vyhodí potravin....
Čech vyhodí v průměru přes 80 kg potravin za rok
Přesto, že stále plýtváme, patří Češi dle hodnot uveřejněných Evropským parlamentem do pěti zemí s nejmenší mírou plýtvání. V rámci EU pak pomyslnou poslední příčku zaujímá Nizozemí, kde každý obyvatel vyhodí ročně do koše neuvěřitelných 541 kg jídla. Jsou však tyto...
Chystáme pro vás první workshop
V úterý 15. 10. 2019 od 11:00 hodin se můžete těšit na první workshop k problematice plýtvání potravinami. Na tomto workshopu vás seznámíme s projektem a budeme diskutovat design připravované behaviorální intervence. Podrobnosti zveřejníme s blížícím se...

Kontakt
Primárním působištěm našeho týmu je Ústav marketingu a obchodu při Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Pokud nás chcete kontaktovat, můžete se obrátit na vedoucí našeho ústavu paní Ing. Lucii Veselou, Ph.D., která většinu aktivit v oblasti plýtvání potravin koordinuje. Případně můžete využít kontaktní formulář níže.
Ústav marketingu a obchodu
Provozně ekonomická fakulta
Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 1665/1 Brno