Aktuality

První sběr odpadků
Rozbor odpadků je v plném proudu. Třídění komunálního odpadu není zrovna čistá a voňavá práce, ale výsledkem bude to, že budeme vědět nejen množství vyplýtvaných potravin, ale také strukturu potravinového odpadu. Bude tak vyseparován například nezbytný odpad vzniklý...
Jak bude projekt pobíhat?
Analýza vzorků odpadu z černých popelnic se uskuteční čtyřikrát ročně a to tak, aby vybrané lokality zahrnovaly jak sídlištní zástavbu, tak vilovou a venkovskou. Každý typ zástavby budou výzkumníci monitorovat zvlášť, jelikož se vzhledem k odlišnému stylu života v...
Co prozradilo deníkové šetření?
Průměrná domácnost vyhodí přes 46 kilo potravin ročně. Vyplývá to z šetření Mendelovy univerzity. Zúčastnilo se ho 100 domácností z celé republiky, které po dobu jednoho měsíce zapisovaly objem veškerého vyhozeného jídla ? Sledujte...
Už jste o nás četli?
Každý rok se zkazí nebo vyhodí zhruba třetina vyrobeného jídla. Jenže jde jen o odhady. Odborníci z Mendelovy univerzity teď proto chtějí zjistit, jak je to ve skutečnosti a spouští tříletý výzkumný projekt, kdy budou zjišťovat, kolik lidé v Brně vyhodí potravin....

Kontakt
Primárním působištěm našeho týmu je Ústav marketingu a obchodu při Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Pokud nás chcete kontaktovat, můžete se obrátit na vedoucí našeho ústavu paní Ing. Lucii Veselou, Ph.D., která většinu aktivit v oblasti plýtvání potravin koordinuje. Případně můžete využít kontaktní formulář níže.
Ústav marketingu a obchodu
Provozně ekonomická fakulta
Mendelova univerzita v Brně
Zemědělská 1665/1 Brno